dinsdag 8 mei 2012

Sportclub NEC luidt de noodklok met brandbrief

 
Een maquette van het Huis van de Topsport zoals het was gepland bij het Gofferstadion. Foto: Mariska Hofman

Een maquette van het Huis van de Topsport zoals het was gepland bij het Gofferstadion. Foto: Mariska Hofman
NIJMEGEN - Het onbegrip over het negatieve standpunt van de Nijmeegse gemeenteraad is groot. Uitbreiding van het Goffertstadion is in het belang van de stad, stelt het bestuur van sportclub NEC (amateurs). De club heeft daarom een brandbrief gestuurd naar de negen gemeenteraadsfracties in Nijmegen, om de discussie opnieuw op gang te brengen.
Het bestuur begrijpt niet waarom een raadsmeerderheid onlangs een streep zette door een lening voor de betaaldvoetbaltak voor uitbreiding van het Goffertstadion. De amateurs van NEC mengen zich daarmee in navolging van de supportersverenigingen in de discussie. Die uitten vorige maand al hun bezorgdheid in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

"De argumenten van de raad zijn gestoeld op emotie", verklaart bestuurslid Wim Langedijk van sportclub NEC. "Het hoort bij de teneur van deze tijd: geen geld naar het profvoetbal. Maar de gemeente heeft zichzelf hier mee."

Langedijk en voorzitter Michiel Aal hebben hun bezorgdheid geuit in een brief aan alle gemeenteraadsfracties. "We hopen de gemeente wakker te schudden", stelt Rieken. "Jarenlang is er ingezet op het Topsport- en Innovatie Park. Maar nu dat is afgeketst, is er geen plan B."

De BVO NEC (betaald voetbal organisatie) klopte onlangs aan bij de gemeente voor een miljoenenlening. De club wil daarmee het stadion uitbreiden met 1.500 plaatsen en de horeca en vergaderruimtes moderniseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten