Innovatie algemeen

Rabobank komt met verticale pinpas Laatste update: 5 maart 2012 09:02 info AMSTERDAM - Rabobank introduceert een nieuwe pinpas waarbij het design verticaal is. Hiermee sluit de nieuwe pas aan op het nieuwe pinnen. Nu is de tekst op een willekeurige pinpas horizontaal. Bij het nieuwe pinnen wordt de pas echter verticaal in de automaat gestoken. "Het verticale design sluit daarmee aan op het nieuwe pinnen", zegt de Rabobank in een verklaring. "De consument gebruikt de pas logischerwijs verticaal bij het doen van een betaling." Ook zijn er andere veranderingen doorgevoerd. Zo is de vermelding van naam en nummer omgedraaid. Het rekeningnummer staat nu bovenaan en de naam van de pashouder op de tweede regel. Hierdoor blijven deze gegevens ook zichtbaar als de pas in de Random Reader zit, het apparaat voor internetbankieren. Achterkant Ook de achterkant van de pas heeft een andere (verticale) indeling. Naast de handtekeningstrook staat de vervaldatum vermeld, die bij de eerder uitgegeven passen op de voorkant staat. Omdat Rabobank wil anticiperen op de komende veranderingen voor betalen in Europa, is ook het International Banking Account Number (IBAN) op de nieuwe pas gezet. "Iedereen in Nederland heeft nu al een IBAN voor buitenlandse betalingen. Straks wordt IBAN ook voor binnenlandse betalingen gebruikt", aldus de Rabobank. De nieuwe pinpas is vanaf vandaag te verkrijgen. Rabobank is hiermee de eerste bank die met een verticaal design komt. Alle bestaande passen worden uiteindelijk vervangen door de nieuwe passen. Bron: http://www.nu.nl/economie/2755778/rabobank-komt-met-verticale-pinpas.html




Windows 8 in drie 'smaken' beschikbaar



Met de introductie van Windows 8 bestaat het populaire besturingssysteem nog maar uit drie verschillende versies: Windows 8, Windows 8 Pro en Windows RT. Het lijkt er dus op dat de dagen van Starter Edition, Home Premium, Ultimate en andere vage versies achter Microsoft liggen.




Ikea integreert tv en audio in meubel 

Laatste update:  17 april 2012 13:49info

AMSTERDAM – Meubelverkoper Ikea heeft een televisiemeubel met ingebouwde tv, blu-rayspeler en speakersysteem geïntroduceerd.


De ‘Uppleva’, zoals het systeem heet, komt in de loop van 2012 en 2013 wereldwijd op de markt.
Ikea heeft al jaren tv-meubels in het assortiment, maar voor de televisies en bijbehorende geluids- en afspeelapparatuur moest men nog naar de elektronicawinkel. Met de Uppleva hoopt de Zweede meubelgigant hier verandering in te brengen.

Met de Uppleva worden woonkamers niet meer opgescheept met een lelijke berg kabels, beargumenteert het bedrijf in een presentatievideo. De tv en zijn kabels zijn ingebouwd in de kast, en ook extra apparaten en bijkomende snoeren zouden eenvoudig kunnen worden opgeborgen.

TCL Multimedia

De Uppleva zal beschikbaar zijn in verschillende samenstellingen en afmetingen en hetzelfde geldt voor de bijgeleverde televisie, die ontwikkeld is door het Chinese TCL Multimedia. Verder zijn er een blu-rayspeler en 2.1-kanaals speakersysteem in het meubel verwerkt.
Onderdeel van het geluidssysteem is een draadloze subwoofer die men overal in de woonkamer kan neerzetten, aldus Ikea.

Nederland

Het meubelbedrijf brengt de Uppleva in juni al uit in Zweden en zal in de herfst van dit jaar verschijnen in Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. De rest van de wereld volgt in 2013. De instapprijs zou omgerekend zo’n 730 euro bedragen.
Het meubel komt in het voorjaar van 2013 naar Nederland.
UTRECHT – Wetenschappers ontwikkelden een manier om geprinte elektronica te beschermen. Hierdoor kunnen tv’s worden ontwikkeld die zo dun zijn als papier. Foto:
Geprinte elektronica wordt gemaakt door geleidende materialen direct op een oppervlak te printen. Ze zijn het meest bekend van hun gebruik in organische zonnecellen en organische lichtemitterende diodes (OLEDs). Deze laatste worden veel gebruikt in mobiele telefoons en sinds kort ook in tv’s. Afhankelijk van het materiaal waarop het geprint wordt, kan geprinte elektronica erg dun zijn. Het geleidende materiaal in de elektronica is echter gemaakt van materiaal dat chemisch erg reactief is. Het oxideert snel als het in aanraking komt met lucht of vocht en werkt dan niet meer. Beschermlaag Daarom moeten de geleiders beschermd worden van de buitenlucht. Nu gebeurt dat nog met rigide lagen zoals glas of dure lagen die de volledige elektronica inkapselen. Deze maken de elektronica een stuk dikker en nemen de flexibiliteit ervan weg. De nieuwe techniek, die beschreven staat in wetenschappelijk tijdschrift Science, legt enkel een laagje over de geleiders. Deze 1 tot 10 nanometer dikke, polymeer laag kan tijdens het printen al worden aangebracht. Daarnaast is de laag erg goedkoop, milieuvriendelijk en flexibel. Toepassingen De nieuwe techniek is niet alleen bruikbaar voor het maken van flinterdunne tv’s, maar kan in principe in alle toepassingen van geprinte elektronica worden aangebracht. Om dit te demonstreren bouwde het onderzoeksteam een prototype: ’s werelds eerste zonnecel die volledig uit plastic bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten